Geneeskunde voor het Volk
Volledig scherm
© Geneeskunde voor het Volk

Geneeskunde voor het Volk voert actie tegen nieuwe sancties voor langdurig zieken

BrusselZo’n 150 personen hielden vandaag een actie in Brussel tegen de beslissing van de regering om strenger op te treden tegenover langdurig zieken. Zowel patiënten als zorgpersoneel daalden af naar de hoofdstad om hun ongenoegen te uiten.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. A12 in Brussel omtoveren tot groene promenade? “Naar één rijstrook gaan is Vlamingen koeioneren”
  Brussels Gewest

  A12 in Brussel omtoveren tot groene promenade? “Naar één rijstrook gaan is Vlamingen koeioneren”

  Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) heeft plannen klaar om het laatste stuk van de A12 om te vormen in een groene promenade, schrijven De Morgen en La Libre Belgique vandaag. Stadinwaarts zou er nog één rijstrook voor auto's overblijven. Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (Vooruit) kant zich tegen de plannen van zijn coalitiepartner en weigert de vergunning af te leveren.
 1. Brusselse nachtclubs Fuse en C12 vragen langetermijnbeleid: “Overheid rammelt met onze voeten”
  PREMIUM
  Brussel

  Brusselse nachtclubs Fuse en C12 vragen langeter­mijn­be­leid: “Overheid rammelt met onze voeten”

  Een nieuw Overlegcomité, een nieuwe zwarte dag voor het nachtleven. Vanaf morgen moeten discotheken en dancings opnieuw op slot. Bij de Brusselse nachtclubs Fuse en C12 klinkt verbijstering, gelatenheid en kritiek op het coronabeleid. “We beseffen dat we weer voor enkele maanden vertrokken zijn, want de besmettingscijfers gaan over drie weken niet plots gedaald zijn tot een aanvaardbaar niveau.”