Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Gemaskerde jongeren bekladden standbeelden van Leopold II en Boudewijn: “Er wordt niet naar ons geluisterd”

Een tiental jongeren heeft vorige nacht in Brussel standbeelden en straatnaamborden van Leopold II beklad. In Oudergem werd een borstbeeld zelfs van zijn sokkel gehaald. Ook een standbeeld van koning Boudewijn aan de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal is besmeurd met rode verf. Kernleden van Belgian Youth Against Racism (BYAR) hebben in de vooravond op eigen initiatief de deze buste gereinigd.

95 reacties

 • Frank Vekemans

  10 maanden geleden
  Hoe kan het dat een TV ploeg van RTBF ter plaatse de beschadigingen kon filmen terwijl de daders bezig waren, dat kan je niet meer wegstoppen onder de noemer persvrijheid, dat is in feite medeplichtigheid aan deze daden
 • camiel huughe

  10 maanden geleden
  In de 16e eeuw kenden onze voorouders de beeldenstorm die leidde tot de 80-jarige oorlog...De wereld blijft een schouwtoneel ; elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel.
 • Paul Jansen

  10 maanden geleden
  Ik stel voor om die bekladders een gratis reisje te geven naar Noord-Korea, daar staat het vol met standbeelden van halfgoden...
 • Ludo Segers

  10 maanden geleden
  Er wordt weer langs alle kanten tegelijkertijd de verantwoordelijkheid van goed gekende profiteurs te solidariseren over een ganse bevolking die daar niks mee te maken heeft en wil hebben. En het parlement heeft wel andere prioriteiten dan schoon "weer" te willen spelen. Zij moeten de bevolking niet beladen met een vals schuldgevoel. Laat grootindustriëlen en koningshuis maar hun smeerlapperij opkuisen.
 • Dick DECOCK

  10 maanden geleden
  Voor de Taliban die beelden vernielden was er weinig begrip, nu is het ineens hype, alsof dat geschiedenis zal veranderen, elke leider van elk land heeft bloed aan zijn handen.Als men echt iets wil doen voor Afrika ga dan ginder de regimes aanpakken, kijk vooruit en niet steeds achteruit.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt