UZ Brussel.
Volledig scherm
UZ Brussel. © Marc Baert

Geen nieuwe opnames in UZ Brussel, "maar druk op intensieve zorg blijft hoog”

JetteVoor het eerst sinds enkele weken was er in het UZ Brussel in de afgelopen 24 uur geen nieuwe covid-opname. Het Brussels ziekenhuis ziet het aantal opnames nu echt dalen. “Maar de druk op intensieve zorg blijft hoog”, waarschuwt woordvoerster Karolien De Prez. Wanneer de bezetting op intensieve echt afneemt, kan de achterstand van uitgestelde zorg opnieuw weggewerkt worden.

 1. Elsene en Etterbeek bannen mondmaskers, in Brussel blijft verplichting enkel in Nieuwstraat en op markten overeind
  Brussels Gewest

  Elsene en Etterbeek bannen mondmas­kers, in Brussel blijft verplich­ting enkel in Nieuwstraat en op markten overeind

  Vanaf woensdag zullen mondmaskers het Brusselse straatbeeld niet langer domineren. Na een algemene verplichting van negen maanden — die in oktober wel enkele weken on hold werd gezet — is het nu aan de negentien Brusselse burgemeesters om te beslissen waar de mondkapjes neus en mond nog moeten bedekken. Wij polsten in Brussel, Elsene, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, en Etterbeek.
 2. Phenix-app tegen voedselverspilling zet voet aan wal in Brussel: “Willen dit jaar meer dan 150.000 maaltijden redden”
  Brussels Gewest

  Phe­nix-app tegen voedselver­spil­ling zet voet aan wal in Brussel: “Willen dit jaar meer dan 150.000 maaltijden redden”

  Phenix, een app die voedselverspilling tegengaat, is sinds woensdag beschikbaar in Brussel. De app komt uit Frankrijk overgewaaid en wil dit jaar meer dan 150.000 maaltijden redden. Gebruikers kunnen via de app onverkochte items van lokale winkeliers aankopen aan een lagere prijs. “Een handige manier om verspilling op een efficiënte manier te bestrijden en tegelijkertijd koopjes te doen.”