gevangenis van Sint-Gillis
Volledig scherm
gevangenis van Sint-Gillis © Marc Baert

Gedetineerde overgebracht naar ziekenhuis: “Gevolgen voor overbrenging gevangenen naar rechtbank”

Sint-GillisEen gedetineerde die in de gevangenis van Sint-Gillis zat opgesloten, is donderdagvoormiddag in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het Gevangeniswezen. Het incident zorgde voor problemen met de overbrenging van gedetineerden naar het Brusselse justitiepaleis.

 1. Opnieuw boomplantactie voor Plan Boommarter
  Halle

  Opnieuw boom­plantac­tie voor Plan Boommarter

  Plan Boommarter organiseert op zondag 12 februari een nieuwe bosplantactie. Plaats van afspraak is dit keer een weide aan de Perregatstraat-Zuiderstraat in Lembeek. De locatie is een paardenweide die Natuur en Bos in 2020 kon aankopen. Dit stuk groen langs de Zenne maakt deel uit van de natuur tussen de gewestgrens en het sas van Lembeek. De boomplantactie moet een groots feest worden. Iedereen kan zich inschrijven via www.planboommarter.be om mee te helpen. Er worden niet alleen bomen geplant. Er zijn ook optredens, er worden Highlandgames georganiseerd en er is een natuurwandeling uitgestippeld. De boomplantactie vindt plaats van 11 uur tot 16 uur. De Highlandgames vinden plaats vanaf 11 uur tot 13 uur. Om 14.30 uur start de begeleide wandeling.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 3. Harmonie en fanfare presenteren winterconcert vol filmmuziek
  Halle

  Harmonie en fanfare presente­ren wintercon­cert vol filmmuziek

  Na het concert met Günther Neefs bundelen de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia en de Koninklijke Sint-Martinusfanfare van Halle nog een keer de krachten. Dit keer staan ze samen op de planken voor een concert vol filmmuziek. James Bond, Kuifje, Tarzan en andere helden zijn van de partij. Voor de gelegenheid staan beide orkesten onder leiding van gastdirigent Jan Huysentruyt. Het concert vindt plaats op zaterdag 4 februari om 19.30 uur in CC ’t Vondel Halle. Tickets zijn verkrijgbaar voor 12 euro in voorverkoop via de muzikanten, Kaffee De Sleutel of via info@khhalle.be. Aan de kassa kost een kaart 15 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis genieten.