Gaslek in de Brusselse gemeente Vorst.
Volledig scherm
Gaslek in de Brusselse gemeente Vorst. © Brandweer Brussel

Gaslek in flatgebouw met zes verdiepingen in Vorst: 20-tal bewoners urenlang geëvacueerd

VorstIn de Brusselse gemeente Vorst heeft de brandweer zaterdagmiddag een twintigtal mensen moeten evacueren als gevolg van een gaslek. Er vielen geen gewonden. Inmiddels mochten de bewoners terugkeren naar hun woning.

 1. “De energieprijzen zijn echt gestoord, mensen verzuipen gewoon” : 10.000 actievoerders komen de straat op voor meer koopkracht, VBO-gebouw wordt bekogeld met eieren
  Brussel

  “De energie­prij­zen zijn echt gestoord, mensen verzuipen gewoon” : 10.000 actievoer­ders op straat voor meer koopkracht

  Actievoerders van verschillende vakbonden verzamelden deze ochtend in Brussel om meer koopkracht te eisen tijdens de nationale actiedag. Hoge energieprijzen zorgen ervoor dat mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen en dat de koopkracht kleiner wordt. De manifestatie eindigde onrustig toen enkele actievoerders eieren en rookbommen gooiden naar het gebouw van de VBO. Er zal nog de hele dag hinder zijn bij De Lijn en de MIVB.
 2. Vinicius Lopes (RWDM) wil zich tonen in bekerduel met KSV Oudenaarde: “Klaar voor negentig minuten”
  voetbal beker van belgië

  Vinicius Lopes (RWDM) wil zich tonen in bekerduel met KSV Oudenaarde: “Klaar voor negentig minuten”

  De bekerwedstrijd tegen KSV Oudenaarde, actief in tweede nationale Vlaanderen, is voor RWDM geen ‘tussendoortje’. “We willen elke wedstrijd winnen. We gaan dus ook tegen Oudenaarde met onze sterkst mogelijke ploeg aantreden. De competitie heeft voorrang, maar we willen in de beker zover mogelijk doorstoten”, verklaart trainer Vincent Euvrard, na twee weken schorsing terug van kort weggeweest.