De feiten speelden zich af in metrostation Rogier.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in metrostation Rogier. © MIVB

Fransman (23) die vrouw (55) opzettelijk op metrosporen in Brussel duwde, aangehouden voor poging doodslag

De 23-jarige Fransman die vrijdagavond  een vrouw (55) opzettelijk op de metrosporen duwde in het Brusselse metrostation Rogier, net op het moment dat een toestel het station binnenreed, is door de onderzoeksrechter verhoord en onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag. Dat meldt het parket van Brussel. Gelukkig kon de bestuurder nog net op tijd aan de noodrem trekken en een dodelijk ongeval voorkomen.

 1. Slachtoffer aanslag Zaventem gered van gevaarlijke bacterie dankzij experimentele behandeling met virus

  Slachtof­fer aanslag Zaventem gered van gevaarlij­ke bacterie dankzij experimen­te­le behande­ling met virus

  De dertigjarige Karen Northshield stond op 22 maart 2016 op enkele meters van de bom die ontplofte in de luchthaven van Zaventem. Het slachtoffer van de IS-aanslag werd meer dan vijftig keer geopereerd. Alsof dat niet erg genoeg was, kreeg ze te maken met een antibioticaresistente bacterie. Een nieuwe wetenschappelijke studie beschrijft hoe haar leven werd gered met dank aan een virus.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.