De feiten speelden zich af in metrostation Rogier.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in metrostation Rogier. © MIVB

Fransman (23) die vrouw (55) opzettelijk op metrosporen in Brussel duwde, aangehouden voor poging doodslag

De 23-jarige Fransman die vrijdagavond  een vrouw (55) opzettelijk op de metrosporen duwde in het Brusselse metrostation Rogier, net op het moment dat een toestel het station binnenreed, is door de onderzoeksrechter verhoord en onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag. Dat meldt het parket van Brussel. Gelukkig kon de bestuurder nog net op tijd aan de noodrem trekken en een dodelijk ongeval voorkomen.

  1. Politiezones en parket Brussel linken toenemend geweld met vuurwapens in de hoofdstad aan drugshandel: “22 schietincidenten in 2,5 jaar tijd”
    Brussel

    Politiezo­nes en parket Brussel linken toenemend geweld met vuurwapens in de hoofdstad aan drugshan­del: “22 schietinci­den­ten in 2,5 jaar tijd”

    “Sinds enkele maanden merken we een aanzienlijke stijging aan schietincidenten in Brussel, die zich bovendien steeds vaker op de openbare weg afspelen”, zegt Tim De Wolf, procureur des Konings van het parket van Brussel. Het geweld kan direct gelinkt worden aan drugshandel. De handel in drugs, en ook het geweld dat ermee gepaard gaat is altijd een aanwezige factor geweest in de hoofdstad, dat is niet nieuw. Het gaat vooral om cannabis en cocaïne, maar het is die laatste drug die aan terrein wint. “We zien steeds meer cocaïne op straat, en merken dat het geweld dat daaruit voorvloeit een pak bruter is. Hiervan zijn we ons bewust, we zullen dan ook een tandje bijsteken”, verklaart Michel Goovaerts, korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.