Dewinter en Wilders worden tijdens hun wandeling door Brussel tegengehouden.
Volledig scherm
Dewinter en Wilders worden tijdens hun wandeling door Brussel tegengehouden. © Marc Baert

Filip Dewinter en Geert Wilders tijdens wandeling in Brussel tegengehouden: “Ze hebben hier niets te zoeken”

BrusselOndanks een verbod zijn het kopstuk van Vlaams Belang Filip Dewinter en zijn Nederlandse collega Geert Wilders vrijdag aan een wandeling door Brussel gestart. Ver geraakten ze echter niet, want een agent hield hen onderweg tegen. Even later stootten ze op demonstranten op de fiets.

 1. Trans jongen Luca (13) aangevallen na Pride Brussel: “Hij houdt er een brandwonde, blauwe plekken en nachtmerries aan over”
  Play
  brussel

  Trans jongen Luca (13) aangeval­len na Pride Brussel: “Hij houdt er een brandwonde, blauwe plekken en nachtmer­ries aan over”

  Luca Busard, een trans jongen van dertien jaar, zijn mama en zijn zus zijn het slachtoffer geworden van homofoob geweld na de Pride in Brussel. Op weg naar huis werden ze omsingeld en aangevallen door 20 tot 25 jongeren in Sint-Jans-Molenbeek. De politie bevestigt dat ze die avond ter plaatse zijn gegaan en drie verdachten konden aanhouden. Ze stelden de nodige processen-verbaal op en het parket vorderde een onderzoeksrechter.
 2. Van Vijverfestival in Dilbeek tot Het Groot Verlof in Leuven: op deze Vlaams-Brabantse en Brusselse festivals kan jij deze zomer knallen
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van Vijverfes­ti­val in Dilbeek tot Het Groot Verlof in Leuven: op deze Vlaams-Brabantse en Brusselse festivals kan jij deze zomer knallen

  Geen tickets kunnen bemachtigen voor Rock Werchter? Vind je Paradise City in Perk net iets té groot? Zet dan deze kleine lokale festivals in Vlaams-Brabant in je agenda! Van oerdegelijke Belgische bands op Rock Ternat in het Pajottenland tot familiefestival Lolands in Scherpenheuvel-Zichem. Ontdek op welke festivals jij deze zomer kunt feesten.