De Brusselse politie patrouilleert sinds enkele jaren veel meer met de fiets. De fietsbrigades schrijven nu ook snelheidsboetes uit.
Volledig scherm
De Brusselse politie patrouilleert sinds enkele jaren veel meer met de fiets. De fietsbrigades schrijven nu ook snelheidsboetes uit. © Getty Images

Fietsbrigade let nu ook op ongepaste snelheid: “Oude regel die we nieuw leven inblazen”

De Brusselse politie wil de strijd met ongepaste snelheid verder opvoeren. Daarom worden automobilisten voortaan ook bekeurd zonder dat er een camera of radar bij komt kijken. “Agenten kunnen zelf oordelen of iemands snelheid ongepast is.”

364 reacties

 • Hendrik Goris

  2 jaar geleden
  Ik dacht eerst dat het over onaangepaste snelheid van fietsers ging. Over auto's die de snelheid respecteren inhalen langs rechts. Over aan volle snelheid over een zebrapad flitsen vol voetgangers. Dit is quatsch van onwaardige politiekers.
 • Georges Baaths

  2 jaar geleden
  Schandalig indien agent een pik op jou heeft schrijft hij een boete uit zijn woorden tegen jou woorden
 • peter colson

  2 jaar geleden
  Het is niet zozeer tegen de politie,joachim albert, maar tegen hun bazen, les barons de Bruxelles. Zij roepen de willekeur in het leven om hun zakken te vullen. Wat is te snel? Voor de ene is dat 30km/u voor de andere is dat al 20km/h met hetzelfde voertuig op hetzelfde moment. Met de auto zou je dan bij 20km/u een boete krijgen maar een speedelec gaat met 40+ op datzelfde moment vrijuit?
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Anarchie bij en door de wet, na de evt. huiselijke problemen kunnen die Brusselse agenten hun frustratie(s) eindelijk legaal afreageren zie...pffff!
 • joachim albert

  2 jaar geleden
  Ik dacht dat Belg vertrouwen had in politie? Kennelijk niet dus. Al diegenen die hier reageren rijden waarschijnlijk nooit met wagen in Brussel. Waarom dan deze nijd tov politiemensen? Altijd klagen en frustratie ventileren op dit forum.. Belachelijk