Vanavond is het precies een week geleden dat de 23-jarige Ibrahima Barrie werd opgepakt door de politie.
Volledig scherm
Vanavond is het precies een week geleden dat de 23-jarige Ibrahima Barrie werd opgepakt door de politie. © rv

Familie overleden Ibrahima (23) eist de waarheid, maar roept op tot kalmte

BrusselDe familie van de overleden Ibrahima Barrie (23) roept op tot kalmte, veroordeelt de rellen die plaatsvonden na de manifestatie in Brussel en wenst de gewonde politieagenten een snel herstel toe. Maar ze eist ook dat de waarheid over de dood van Ibrahima naar boven komt. Dat hebben de advocaten Alexis Deswaef en Guerric Goubau deze ochtend meegedeeld. 

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Op bezoek bij Couture Meer, hofleverancier van het Belgische Koningshuis
  PREMIUM
  Ukkel

  Op bezoek bij Couture Meer, hofleveran­cier van het Belgische Konings­huis

  “Ik was zeer blij met het brevet,” zegt Meer. “Dat moet je op voorhand aanvragen, en nadien volgt er inspectie die komt kijken of alles naar wens is. Gelukkig was dat geval,” glundert hij. Meer leerde de stiel al van kindsbeen af. “Ik heb het maken en retoucheren van kledij meegekregen van mijn familie. Nadien heb ik voor verschillende couturiers gewerkt, waaronder in Italië. Daar heb ik veel opgestoken. Het is immers het land bij uitstek voor mode.” Uiteindelijke belande Meer in 1996 in België. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen zaak, Meer Couture, op de Waterloosesteenweg in Ukkel.