Mohamed Nahi (32) overleed begin april nadat hij zeven dagen eerder positief had getest op COVID-19. Volgens zijn familie volgde hij alle veiligheidsmaatregelen strikt op maar mocht hij van zijn baas geen mondmasker of handschoenen dragen tijdens zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Nahi (32) overleed begin april nadat hij zeven dagen eerder positief had getest op COVID-19. Volgens zijn familie volgde hij alle veiligheidsmaatregelen strikt op maar mocht hij van zijn baas geen mondmasker of handschoenen dragen tijdens zijn werk. © DH/Photo News

Familie overleden Colruyt-medewerker dient klacht in bij Brussels parket: “Hij mocht geen mondmasker dragen ‘omdat dat klanten afschrikt’”

De familie van Mohammed Nahi, de 32-jarige Colruyt-bediende uit Vorst die overleed aan de gevolgen van het coronavirus, heeft donderdag klacht ingediend bij het Brusselse parket. De familie verwijt de supermarktketen dat ze nalatig is geweest in het beschermen van haar personeel. De familie doet ook een oproep: “Mensen, alsjeblieft, draag een mondmasker als je gaat winkelen. Ook al is het niet verplicht, neem je verantwoordelijk en doe het tóch. Je kan er levens mee redden.”

4 reacties

 • chris vangiesbergen

  1 jaar geleden
  Alleen geld telt bij Colruyt . Dat men hun financieel eens doorlicht ze kunnen daar veel geld rapen de belastingen . Maar ja zulke firma's worden ontzien .Laagste prijzen en laagste lonen voor hun personeel .
 • Eddy Smet

  1 jaar geleden
  Groot gelijk sterkte aan de familie
 • Gilbert Rodts

  1 jaar geleden
  En hoe gaan ze bewijzen dat hij die virus heeft opgedaan op zijn werk ?
 • Wesley Christiaens

  1 jaar geleden
  Colruyt heeft geen personeel, enkel nummers ( iedereen heeft daar letterlijk een nr die voor alles gebruikt word). Ik spreek uit ervaring, ben er dan ook na 3 weken zelf terug vertrokken.
 1. Familie overleden winkelmedewerker (32) onderneemt juridische stappen tegen Colruyt

  Familie overleden winkelmede­wer­ker (32) onderneemt juridische stappen tegen Colruyt

  De familie van de 32-jarige Mohamed Nahi, die in de nacht van 2 april overleed aan de gevolgen van het coronavirus, heeft twee advocaten onder de arm genomen. De familie wil namelijk juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. “Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”