Sylvain Dupuislaan
Volledig scherm
Sylvain Dupuislaan © Marc Baert

Extra overleg over busbaan en fietspad aan Westland Shopping Center na klachten over files

De gemeente Anderlechtheeft maandag samen gezeten met het Brussels Gewest over de Sylvain Dupuislaan. Op die baan, die voor de deur van het Westland Shopping Center loopt, werd recent een rijstrook geschrapt voor een bus- en fietsbaan. Maar dat zorgde voor veel files. Er komt nu extra overleg en er worden aanpassingen aan het project bestudeerd.

 1. Brusselse museumsector vraagt transparantie: "Op geen enkel moment verwittigd”
  Brussel

  Brusselse museumsec­tor vraagt transparan­tie: "Op geen enkel moment verwittigd”

  Brussels Museums vzw, die de 115 Brusselse musea vertegenwoordigt, reageert dinsdag vol onbegrip op de beslissing die de Brusselse provinciale crisiscel zaterdag nam om alle culturele instellingen te sluiten. “Onze sector is op geen enkel moment verwittigd dat de Brusselse regering een eventuele sluiting overwoog. We betreuren dat ten zeerste”, laat Pieter Van der Gheynst, directeur van Brussels Museums, verstaan.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'