Extiction Rebellion op autosalon
Volledig scherm
Extiction Rebellion op autosalon © Baert Marc

Extinction Rebellion verstoort Autosalon: 187 actievoerders opgepakt

Extinction Rebellion voert vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. De actievoerders verstoren het salon met leuzes en ketenen zich vast aan auto’s. Sommigen schreven ook met lippenstift boodschappen op de autoruiten en besmeurden zelfs wagens met nepbloed. De politie heeft in totaal 187 actievoerders opgepakt, waarvan 7 gerechtelijk.

211 reacties

 • Rob Gyde

  1 jaar geleden
  Prima actie om aversie op te wekken.
 • Guy Schampheleire

  1 jaar geleden
  Voorr dat soort actie kan geen enkel rechtschapen mens waardering opbrengen. Actie's voor een beter klimaatbeleid zijn weelkom - actie's tegen de laksheid van de huidige politiek zijn welkom - alle actie's die het beleid wijzen op tekorten en tekortkomingen zijn welkom - Doe dat wel met respect voor eigendom en individu.
 • Karel Wary

  1 jaar geleden
  'Geëngageerde mensen'? Het zijn een hoop onnozelaars die denken dat onze moderne maatschappij kan functioneren zonder auto's om zelfs hun eigen levensstijl te vrijwaren. In de groene container met dat soort individuen.
 • Gerard Teeuws

  1 jaar geleden
  Hier past ook het gezegde: "Verbeter de wereld, begin bij jezelf"
 • Alain Van Rijmenant

  1 jaar geleden
  7 opgepakt. En wie gaat de schade betalen? Gewoonlijk heeft die soort geen nagel om aan hun k... te krabben!
 1. “Padel is een van de weinige winnaars in deze coronacrisis”: Brusselse topspeler Jeremy Gala (28) legt uit waarom de sport zó populair is
  PREMIUM
  Brussel/Vlaamse rand

  “Padel is een van de weinige winnaars in deze coronacri­sis”: Brusselse topspeler Jeremy Gala (28) legt uit waarom de sport zó populair is

  Niet voetbal, niet wielrennen en ook niet basketbal, maar wel padel is dé sport van het moment. Ook in onze regio schieten de padelvelden als paddenstoelen uit de grond. Padel is dan ook één van de weinige sporten die we momenteel in volle coronacrisis nog mogen beoefenen. Brusselaar Jeremy Gala (28), de eerste professionele padelspeler van ons land, legt uit waarom het spelletje ons zo triggert en welke positieve invloed corona op de sport heeft.
 2. Vaccinatiecentrum Heizel: nog drukte bij callcenter, zaterdag naar 3.000 vaccinaties
  Brussel

  Vaccinatie­cen­trum Heizel: nog drukte bij callcenter, zaterdag naar 3.000 vaccina­ties

  Het vaccinatiecentrum Heizel in Paleis 1 van Brussels Expo heeft er een hectische week opzitten. Door de weinige respons uit de eerstelijnszorg konden politieagenten en gezondheidswerkers uit zorgcentra deze week zonder afspraak langskomen en dat zorgde voor wachtrijen. Het in spoed opgerichte callcenter kende vrijdag nog enkele moeilijkheden. Van de 3.000 vaccins die vrijdag beschikbaar waren, werden er ongeveer 2.100 gezet.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val