tentoonstelling frit-kegel
Volledig scherm
tentoonstelling frit-kegel © Marc Baert

Expo CON’ART zet Belgische frietzakjes in de kijker

Sint-Jans-MolenbeekIn de Brussels Event Brewery stelt de vzw CON’ART meer dan 300 frietzakjes tentoon. Die werden ontworpen door 99 kunstenaars die in België wonen. Een zakje kost 99 euro, en de opbrengst gaat integraal naar de artiesten.

 1. Kleuters ravotten in Breedhout eindelijk in hun speeltuintje
  Halle

  Kleuters ravotten in Breedhout eindelijk in hun speeltuin­tje

  Sinterklaas bracht de kinderen van kleuterschool Spring in ‘t Veld in Breedhout dit jaar niet alleen lekkers maar ook een heuse speeltuin. Ze mochten er dinsdag voor het eerst in ravotten. De speeltuin zal voor iedereen toegankelijk zijn en dus ook buiten de openingsuren voor kinderen uit de buurt. De stad wilde al langer een speelplek inrichten in Breedhout maar de zoektocht naar een locatie verliep niet vlot. Tot de stad ging aankloppen bij de school. Spring in ‘t Veld stelt een stukje grond ter beschikking voor de speeltuin die bestaat uit een glijbaan, glijstang, verschillende speelwanden en een klimtouw. Er is ook een trampoline en een speelkeukentje geïnstalleerd.
 1. “Als overheid geen rekening houdt met onze voorstellen, stappen we naar rechter”: 5 Noordrandgemeenten eisen opnieuw eerlijke spreiding van vluchten
  PREMIUM
  Brusselse Noordrand

  “Als overheid geen rekening houdt met onze voorstel­len, stappen we naar rechter”: 5 Noordrand­ge­meen­ten eisen opnieuw eerlijke spreiding van vluchten

  De gemeenteraden van Machelen, Vilvoorde, Wemmel, Meise en Grimbergen hebben een motie gestemd waarmee ze eisen dat de federale regering bijkomende scenario’s laat onderzoeken voor een eerlijke spreiding van de vluchten. Volgens de burgemeesters werden hun voorstellen in een recente studie genegeerd. “En daardoor zullen we tot 350 vliegtuigen per dag over ons hoofd krijgen”, klinkt het.