Freddy Thielemans overleed zaterdag op 77-jarige leeftijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Freddy Thielemans overleed zaterdag op 77-jarige leeftijd. © BELGA

Ex-burgemeester van Brussel Freddy Thielemans (77) overleden: “Hij zag het leven als één eeuwigdurende receptie”

BrusselKetje, diplomaat, ambitieus, bon vivant en cultuurfan. Naar eigen zeggen was Freddy Thielemans het allemaal. ‘Socialistisch machtspoliticus pur sang’, zette hij zelf niet in het rijtje. Dat was hij nochtans ook.

 1. Heisa rond geboorde gaten in plafond gekraakt pand: “Om krakers te verjagen”, zegt Francken. “Gebouw was te onveilig”, weerlegt Close
  PREMIUM

  Heisa rond geboorde gaten in plafond gekraakt pand: “Om krakers te verjagen”, zegt Francken. “Gebouw was te onveilig”, weerlegt Close

  Er is heisa ontstaan over de gaten die geboord werden in het plafond van een gekraakt pand in Brussel. Vorige week bezetten de resterende bewoners van het tentenkamp aan het Klein Kasteeltje een leegstaand gebouw op de Havenlaan. Vrijdag werd het gebouw geëvacueerd. Om nieuwe krakers te ontmoedigen, werden gaten in het plafond geboord. Maar volgens Francken werden die gaten geboord om de originele krakers te verjagen. “Niets van”, weerlegt burgemeester Philippe Close. “Het gebouw is onstabiel en er zit asbest in de muren.”
  Brussel
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. CARNAVAL HALLE BEGINT! Prinsenpaar Steve en Evy klaar voor de grote dag: “Met ons kostuum buitenkomen... Dan zullen er traantjes van geluk vloeien”
  PREMIUM

  CARNAVAL HALLE BEGINT! Prinsen­paar Steve en Evy klaar voor de grote dag: “Met ons kostuum buitenko­men... Dan zullen er traantjes van geluk vloeien”

  Klaar voor drie dolle nachten? Prins Steve I en Prinses Evy I zwaaien vanaf vandaag de scepter over Carnaval Halle. “Uit die ton kruipen: dát is het moment waar we het meest naar uitkijken”, vertellen Steve April en Evy Carels. Ook in hun scholen – beiden zijn leerkracht – leven ze enorm mee met het Prinsenpaar, dat op de valreep nog een speciale boodschap heeft voor álle carnavalisten.
  Halle