Politie-inspecteur Filip de Pauw (65) en zijn partner, politieagente Kasia Marcq (38), werden zes jaar geleden in Schaarbeek aangevallen met een mes door ex-bokser Hicham Diop.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie-inspecteur Filip de Pauw (65) en zijn partner, politieagente Kasia Marcq (38), werden zes jaar geleden in Schaarbeek aangevallen met een mes door ex-bokser Hicham Diop. © rv

Ex-agenten die ook koppel vormen, horen plots dat man die hen neerstak vervroegd vrijgelaten is: “Na zes jaar lijden we nog... en nu kan hij ook nog eens wraak op ons nemen”

BrusselPrecies zes jaar geleden werden politie-inspecteur Filip de Pauw (65) en zijn levenspartner, politieagente Kasia Marcq (38), in Schaarbeek aangevallen met een mes door ex-bokser Hicham Diop. Het fysieke leed en de herinneringen aan de traumatische ervaring maken het moeilijk om terug te keren naar een normaal leven. Het nieuws dat Diop nu ook vervroegd is vrijgelaten, was dan ook een nieuwe opdoffer voor het koppel. Zeker toen bleek dat de man al meer dan een maand niet meer achter tralies zat toen Filip en Kasia erachter kwamen. “Hij heeft zijn straf uitgezeten, maar wij hebben levenslang gekregen.”