(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Marc Baert

Enkele honderden fietsers eisen extra versoepelingen voor jeugd in Ter Kamerenbos

BrusselEnkele honderden fietsers hebben zich zondag, voor de derde week op rij, verzameld in het Ter Kamerenbos in Brussel om actie te voeren tegen de coronamaatregelen. De versoepelingen die de regering vrijdag heeft aangekondigd, gaan voor hen niet ver genoeg, zeker niet voor de jeugd. Die heeft het volgens de actievoerders extra zwaar door de lockdown. De actie, onder de noemer ‘Cycle for Freedom’, verliep zonder incidenten.

 1. Bestuurder ‘betrapt’ in lage-emissiezone... die pas vijfhonderd meter verder begint. “Velen weten niet dat boete onterecht is”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Anderlecht/Brussel

  Bestuurder ‘betrapt’ in la­ge-emissiezo­ne... die pas vijfhon­derd meter verder begint. “Velen weten niet dat boete onterecht is”

  Wie een boete krijgt in de lage-emissiezone (LEZ) in Brussel controleert best of de vaststellingen wel kloppen. Heel wat bestuurders kregen ten onrechte een boete van 350 euro toen ze via de Bergensesteenweg (N6)de hoofdstad binnen reden. “Ik zag als snel dat er iets fout was maar niet iedereen zoekt op waar die zone begint”, zegt Patrick Verheirstraeten.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?