En Stoemelings gaat het unieke bier brouwen.
Volledig scherm
En Stoemelings gaat het unieke bier brouwen. © Brussels Major Events vzw

Eeuwfeest van fusiestad Brussel gaat gepaard met nieuw bier

BrusselOp 30 maart 2021 was het exact honderd jaar geleden dat Brussel, Laken, Neder-Over-Heembeek en Haren fuseerden tot de huidige stad Brussel. Om dat eeuwfeest te vieren, startte brouwerij En Stoemelings dinsdag met de ontwikkeling van het eerste bier dat het etiket ‘100 procent stad Brussel’ zal dragen.

 1. Izzy van café Archipel kijkt na donkere dagen met goed gemoed naar heropening: “Beetje stress, maar vooral enthousiasme”
  PREMIUM
  Brussel

  Izzy van café Archipel kijkt na donkere dagen met goed gemoed naar heropening: “Beetje stress, maar vooral enthousias­me”

  Om in de juiste sfeer te raken plant Archipel-uitbater Izzy een terrastafeltje neer voor de deuren van zijn café in het hart van de hoofdstad. Het regent, maar dat neemt de cafébaas er graag bij. Al jarenlang staat Archipel bekend als een van de meest levendige bruine kroegen in de binnenstad, waar het tot in de vroege uurtjes goed toeven is . Met een relatief groot terras naar Brusselse normen mag het café zaterdag heel wat volk verwachten. “Ik wil zeker meer overheidshulp, maar kijk: we zijn er nog. We hebben het overleefd.”
 1. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek

 2. Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee
  Play
  Helden van Hier: De Kust

  Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee