Warandepark
Volledig scherm
Warandepark © belga

Eerste live-editie FestiVita! laat oude muziek weerklinken in Warandepark

BrusselNa een online corona-editie vindt het FestiVita!, het festival voor oude muziek in Brussel, van 18 tot en met 20 februari voor het eerst live plaats. In de Cercle Gaulois in het Warandepark kunnen de muziekliefhebbers en de nieuwsgierigen deze weinig bekende muziek ontdekken.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Opgezette pauw, historische bar of portierspet: Hotel Métropole houdt openbare verkoop

  Opgezette pauw, histori­sche bar of portiers­pet: Hotel Métropole houdt openbare verkoop

  Altijd al een portiersoutfit, of bar- en receptiemeubels van een iconisch hotel in huis willen halen? Dan is er goed nieuws. Het bekende Hotel Métropole aan het Debrouckèreplein houdt namelijk op 30 maart een openbare veiling. Het hotel zal de deuren heropenen in 2025, na een eerdere overname door het investeringsfonds Lone Star Fund. Het hotel aan het De Brouckèreplein was een van de laatste Brusselse luxehotels dat in handen was van een familie. In april 2020 moest het echter haar activiteiten staken.
  Brussel
 3. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
  PREMIUM

  Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

  Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
  Brussel
 1. NOG 1 DAG... Halattraction-voorzitter Jos Appelmans (73) aan de vooravond van zijn hoogdag: “Nu is het écht mijn laatste keer”
  PREMIUM

  NOG 1 DAG... Halattrac­ti­on-voorzitter Jos Appelmans (73) aan de vooravond van zijn hoogdag: “Nu is het écht mijn laatste keer”

  Liefst 23 jaar is Jos Appelmans (73) voorzitter van Halattraction, de organisatie achter Carnaval Halle. We staan nu aan de vooravond van zijn hoogdag als voorzitter, na maanden voorbereiding. Met de grootste Carnavalfoor ooit en een prachtige stoet wordt het ongetwijfeld nu al opnieuw een topeditie. Al zal het dit jaar ook meteen de laatste keer worden dat we het Halse icoon op het podium van de Grote Markt duizenden feestvierders zien toespreken. “Halattraction is niet zomaar een ‘bollenwinkel’ dat je doorgeeft. Ik ga mijn rol met een gerust gemoed doorgeven.”
  Halle