Arnaud Feytis laat je kennismaken met deze leguaan.
Volledig scherm
Arnaud Feytis laat je kennismaken met deze leguaan. © Baert Marc

Eerste Brusselse reptielenwinkel opent deuren

BRUSSELBrussel heeft sinds gisteren zijn eerste reptielenshop. Slangen, vogelspinnen en leguanen wachten er geduldig op een nieuw baasje.

 1. Parket vordert een jaar cel met uitstel voor politieagent die Mawda doodschoot

  Parket vordert een jaar cel met uitstel voor politie­agent die Mawda doodschoot

  De ouders van Mawda (2) getuigden in de rechtbank van Bergen over het verlies van hun dochter. De mama van het meisje richtte zich tot de politieman die het schot vuurde: “U zegt dat u gevoelens heeft, als vader. Heeft u ooit gedacht aan mijn gevoelens, als moeder?” Het parket heeft een jaar cel met uitstel gevorderd voor de agent die op Mawda schoot. De vermoedelijke bestuurder van het busje en de smokkelaar riskeren zwaardere straffen.
 2. België moet Iraanse ‘stralingsstudent’ die als terrorist werd gezien schadevergoeding betalen: “Veel langer dan nodig onder schot gehouden.”
  Brussel

  België moet Iraanse ‘stralings­stu­dent’ die als terrorist werd gezien schadever­goe­ding betalen: “Veel langer dan nodig onder schot gehouden.”

  De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de Belgische Staat veroordeeld voor de behandeling van een Iraanse student. De Iraniër deed in juli 2016 in opdracht van Universiteit Gent onderzoek naar gsm-straling aan de hand van een jas vol draadjes in het centrum van Brussel. Omstaanders en vervolgens de politie zagen hem daardoor verkeerdelijk voor terrorist. Daarop werd hij gedurende uren onterecht onder schot gehouden door de politie. “Veel langer dan nodig”, aldus de rechtbank. Een deskundige zal nu bepalen welke schadevergoeding hij zal krijgen.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona