Bij een steekpartij aan het Bethlehemplein viel maandagavond een dodelijk slachtoffer
Volledig scherm
Bij een steekpartij aan het Bethlehemplein viel maandagavond een dodelijk slachtoffer © Dieter Nijs

Eén verdachte opgepakt na drie steekpartijen in Brussel: “Twee slachtoffers van steekpartij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”

BrusselDe politie voert dinsdag nieuw onderzoek in Sint-Gillis, waar maandagavond een man om het leven kwam bij een steekpartij. In de hoofdstad vonden maandagavond drie steekpartijen plaats in een ongeveer een half uur tijd. Ook in Molenbeek viel een dodelijk slachtoffer. Bij een derde steekpartij in Anderlecht raakten twee personen gewond. Hun toestand is nog steeds kritiek. Er zou geen link zijn tussen de drie steekpartijen.

  1. Opnieuw boomplantactie voor Plan Boommarter
    Halle

    Opnieuw boom­plantac­tie voor Plan Boommarter

    Plan Boommarter organiseert op zondag 12 februari een nieuwe bosplantactie. Plaats van afspraak is dit keer een weide aan de Perregatstraat-Zuiderstraat in Lembeek. De locatie is een paardenweide die Natuur en Bos in 2020 kon aankopen. Dit stuk groen langs de Zenne maakt deel uit van de natuur tussen de gewestgrens en het sas van Lembeek. De boomplantactie moet een groots feest worden. Iedereen kan zich inschrijven via www.planboommarter.be om mee te helpen. Er worden niet alleen bomen geplant. Er zijn ook optredens, er worden Highlandgames georganiseerd en er is een natuurwandeling uitgestippeld. De boomplantactie vindt plaats van 11 uur tot 16 uur. De Highlandgames vinden plaats vanaf 11 uur tot 13 uur. Om 14.30 uur start de begeleide wandeling.