Onderneemster Florence Van Leuven bij haar restaurant ‘Ballekes’.
Volledig scherm
Onderneemster Florence Van Leuven bij haar restaurant ‘Ballekes’. © RV

Een op de tien vrouwen in Brussel is zelfstandige

In Brussel is een op de tien vrouwen zelfstandige in hoofdberoep, het hoogste percentage van het land. Dat stelt Women in Business, een platform dat gehuisvest is bij hub.brussels, in haar barometer van het vrouwelijke ondernemerschap. Het vrouwelijke ondernemerschap in de hoofstad nam de afgelopen jaren sterk toe.

  1. Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatregelen in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasietjes gebruiken”
    PREMIUM
    Vlaamse Rand

    Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatrege­len in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasie­tjes gebruiken”

    Voor zowel Marc Noppen als Dirk Devroey is het zonneklaar: de Brusselse regering kwam gisteren rijkelijk te laat met haar forse set maatregelen. Tegelijkertijd juichen beide heren de aanscherpingen toe, en lijkt het hen niet meer dan logisch dat een dergelijk strikt regime ook in de Vlaamse Rand wordt opgelegd. Morgen komen de negentien burgemeesters van de Vlaamse Rand rond Brussel samen om zich te buigen over extra coronamaatregelen voor de Rand. “Er is geen muur tussen Brussel en de Rand die het virus tegenhoudt.”