Dieter Nijs
Volledig scherm
PREMIUM
© Dieter Nijs

Een levend Vrijheidsbeeld, een West-Vlaamse sint en twee dames uit de zorg. Wie zijn ze, de ontevredenen van Brussel? En waarom stappen ze mee?

Brussel35.000 aanwezigen. Overwegend Vlamingen, in alle kleuren, maten en gewichten. Verkleed, gewapend met borden en pamfletten. “Britney is free. Nu wij nog.” En nog veel meer van dat. Maar wie zijn ze, de mensen in dit bont allegaartje die vreedzaam kwamen protesteren en zich vooral heel erg ver van alle geweld wilden houden? Waarom wilden zij er absoluut bij zijn? Onze reporter vond ze en sprak hen aan. 

 1. Pas ten vroegste binnen 1,5 jaar proces over wantoestanden bij Moslimexecutieve
  Brussel

  Pas ten vroegste binnen 1,5 jaar proces over wantoestan­den bij Moslimexe­cu­tie­ve

  Leden van de Moslimexecutieve hebben vrijdag een zaak aangespannen voor de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel om de aanstelling te eisen van een of meerdere voorlopige bewindvoerders voor het College van de Executieve, de financiële tak van de organisatie. De voorzitter van de rechtbank bracht de partijen op de hoogte dat de zaak pas in november 2023 kan gepleit worden, zegt advocaat Georges-Henri Beauthier. “Toch kan de komende weken beslist worden over een vroegere datum”, zegt Beauthier.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. ‘In ‘t Spinnekopke’ aan het Bloemenhofplein opent opnieuw de deuren: “De charmante sfeer van de brasserie hebben we behouden”
  Brussel

  ‘In ‘t Spinnekop­ke’ aan het Bloemenhof­plein opent opnieuw de deuren: “De charmante sfeer van de brasserie hebben we behouden”

  Na twee weken sluiting is het weer mogelijk om te gaan tafelen in ‘In ‘t Spinnekopke’ aan het Bloemenhofplein. De brasserie draaide een tijdje geleden niet zo goed, maar door een recente overname blaast er een nieuwe wind door de zaak. “We willen dat de brasserie terug een ontmoetingsplaats voor de buurt wordt”, aldus de nieuwe uitbaatster Esther.
 3. Brussel herleid tot slagveld: 3 agenten gewond en 40 arrestaties nadat betoging uitmondt in rellen

  Brussel herleid tot slagveld: 3 agenten gewond en 40 arresta­ties nadat betoging uitmondt in rellen

  Tienduizenden betogers zijn vandaag in Brussel samengekomen om te protesteren tegen het coronabeleid. Het ging volgens de autoriteiten om zo'n 35.000 mensen. De betogingsmars - ‘Samen voor Vrijheid’ gedoopt - begon vreedzaam, maar later sloeg de sfeer om door relschoppers. Die gingen hevig tekeer. De politie zag zich meermaals genoodzaakt het waterkanon en traangas in te zetten. Drie agenten raakten gewond bij de rellen, een veertigtal amokmakers werd gearresteerd. Onze hoofdstad is op plekken getransformeerd in een waar slagveld.