COOP gebouw
Volledig scherm
COOP gebouw © Baert Marc

“Een groot compliment voor de Belgische architectuur”

Maar liefst 21 Belgische architecturale projecten zijn geselecteerd voor de prestigieuze Mies Van der Rohe Award. Onder hen ook zes Brusselse. “Dat is een groot compliment voor de Brusselse architectuur”.

0 reacties

 1. Groenen dringen aan op versnelling dekolonisering van Brusselse openbare ruimte, staatssecretaris Smet is niet onder de indruk
  Brussels Gewest

  Groenen dringen aan op versnel­ling dekolonise­ring van Brusselse openbare ruimte, staatsse­cre­ta­ris Smet is niet onder de indruk

  De Brusselse groenen vragen dat Brussels staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) een versnelling hoger schakelt in de dekolonisering van de openbare ruimte in het Hoofdstedelijk Gewest. Een jaar na de Black Lives Matter-protesten staat Brussel nog geen stap verder, klinkt het. “Het gaat niet om op korte termijn scoren”, reageert Smet.
 2. Beslissing rond hoofddoekenvonnis uitgesteld door Brusselse regering, partijvoorzitters nemen voortouw
  Brussels Gewest

  Beslissing rond hoofddoe­ken­von­nis uitgesteld door Brusselse regering, partijvoor­zit­ters nemen voortouw

  De Brusselse regering heeft vandaag nog geen beslissing genomen rond het hoofddoekenvonnis. Minister-president Vervoort kondigde vorige week nochtans aan dat hij het dossier op de ministerraad van donderdagochtend zou willen tackelen. Door de afwezigheid van minister Maron stelt de regering haar beslissing uit, zo valt te horen op het kabinet-Vervoort. Ondertussen zijn het vooral de partijvoorzitters van de Franstalige regeringspartijen die tot een akkoord proberen te komen.