AfricaMuseum in Tervuren
Volledig scherm
PREMIUM
AfricaMuseum in Tervuren © Baert Marc

Een bloedige wandeling of een Afrikaanse jamsessie? Vijf weekendtips in Brussel, de Rand en het Pajottenland

Brussel/Rand/PajottenlandHet virus houdt heel wat evenementen weer in een wurggreep. Toch bundelen we vijf tips voor het nieuwjaarsweekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland.

 1. Familie van vrouw die in politiecel overleed, is teleurgesteld na antwoord minister Verlinden: “We blijven achter met kleine stukjes informatie”
  PREMIUM

  Familie van vrouw die in politiecel overleed, is teleurge­steld na antwoord minister Verlinden: “We blijven achter met kleine stukjes informatie”

  De familieleden van Sourour Abouda (46), de vrouw die op 12 januari stierf in een cel van een politiebureau in Brussel, waren woensdag aanwezig in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze hoopten er opheldering te krijgen over het onderzoek, maar zijn ontgoocheld over het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. “We zien een ijzeren gordijn dat zich voor onze ogen sluit”, zegt Soumaya Abouda, de zus van Sourour.
  Brussel
 2. Stoemp! trapt nieuw seizoen caféconcerten op gang

  Stoemp! trapt nieuw seizoen caféconcer­ten op gang

  Stoemp! duikt opnieuw de Brusselse cafés in voor een reeks caféconcerten. De organisatoren beloven een divers programma met muzikale uitwisseling over de grenzen van de hoofdstad heen, take-overs door collectieven, Brusselse collabs en meer. Daarbij gaat VI.BE, steunpunt voor artiest en muzieksector en de organisatie achter Stoemp!, voor de tweede keer op zoek naar jonge organisatoren die hun eigen concertavond in elkaar willen steken.
  Brussel