Een politieagent inspecteert de zaal voor aanvang van de zitting.
Volledig scherm
Een politieagent inspecteert de zaal voor aanvang van de zitting. © BELGA

Duurste proces ooit in ons land: terreurproces kost meer dan 35 miljoen euro

BrusselHet terreurproces in Brussel zal de gemeenschap minstens 35,3 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit documenten van de FOD Justitie. Daarmee is het met een straatlengte voorsprong het duurste proces in de Belgische rechtsgeschiedenis.

 1. Zestig weesgedichten sieren straatbeeld in Halle
  Halle

  Zestig weesgedich­ten sieren straat­beeld in Halle

  In Halle kan je de komende dagen zestig gedichten lezen in het straatbeeld. Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. De weesgedichten werden geadopteerd door een raam: met afwasbare verfstiften toverden vrijwilligers van de ‘Schoonschriftbrigade’ poëzie op de ramen van Halse inwoners, winkels en organisaties. Wie dat wil kan zo een poëtische wandeling maken door de Halse straten. Via deze link kan je de route digitaal terug vinden. De gedichten kan je nog tot en met 1 februari lezen.
 2. Truckers eisen al jaren volledige carpoolparking op, stadsbestuur grijpt in: “Enkel voor Halse chauffeurs zoeken we naar oplossingen”
  PREMIUM
  Halle

  Truckers eisen al jaren volledige carpoolpar­king op, stadsbe­stuur grijpt in: “Enkel voor Halse chauffeurs zoeken we naar oplossin­gen”

  Truckers palmen een carpoolparking op de Edingensesteenweg in. Van carpoolen is al vijf jaar geen sprake meer. Halle neemt daarom maatregelen. De chauffeurs moeten andere oorden opzoeken. Intussen zoekt het stadsbestuur wel naar oplossingen voor de Halse truckers. Schepen Bram Vandenbroecke (Groen) licht een tipje van de sluier op.