Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

Duo aangehouden nadat ze tagger in elkaar slaan en poedelnaakt achterelaten op snelweg

Twee mannen zijn onder aanhoudingsbevel geplaatst nadat ze een tagger in elkaar sloegen en vervolgens naakt op de snelweg achterlieten. Dat schrijft La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brussels parket. De daders werden onder arrestatiebevel gehouden op verdenking van diefstal met geweld in bende, vernederende behandeling en onwettige vrijheidsberoving. 

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Brusselse cultband Madou maakt comeback na 40 jaar afwezigheid: “We raken ook jongeren”
  PREMIUM
  Schaarbeek

  Brusselse cultband Madou maakt comeback na 40 jaar afwezig­heid: “We raken ook jongeren”

  Oorstrelende folkmelodieën en lyrische donkerte: de hoofdingrediënten van de Brusselse cultband Madou blijven moeiteloos overeind op ‘Is er iets?’, de opvolger van de debuutplaat die in 1982 verscheen. Kleinkunst meets avant-pop, stille tederheid in een existentieel jasje. De stem van zangeres Vera Coomans (72) is wat gezakt, de familiale banden binnen de groep uitgebreid, en in tegenstelling tot vroeger hoeft de groep zich minder zorgen te maken over een publiek. “Mensen luisteren vandaag de dag anders naar een tekst: ze willen dat je iets vertelt.”
 2. Uber komt zelf met voorstellen voor Brussels taxiplan: “Onzekerheid is ondraaglijk”
  Brussels Gewest

  Uber komt zelf met voorstel­len voor Brussels taxiplan: “Onzeker­heid is ondraag­lijk”

  Omdat een Brussels taxiplan uitblijft, komt Uber zelf op de proppen met enkele voorstellen die de taxiwetgeving in het Brussels Gewest moeten moderniseren. Zo eist het Amerikaans bedrijf een gelijk speelveld voor voor taxi- en VVC-bestuurders (de categorie waaronder Uber-chauffeurs vallen). “We lopen elke dag het risico om boetes te krijgen of bestempeld te worden als zwartwerker.”