korpsschef Luc Breydels
Volledig scherm
PREMIUM
korpsschef Luc Breydels © Marc Baert

“Dubbele moord in Kraainem was één van de ergste dossiers die ik gezien heb”: korpschef Luc Breydels gaat na 37 jaar met pensioen

Kraainem/Wezembeek-OppemNa 37 jaar bij de politie neemt Luc Breydels (63) vandaag afscheid. Hij begon ooit als agent in Schaarbeek en eindigt zijn carrière als korpschef van de politiezone Wokra (Wezembeek-Oppem en Kraainem). Rustig uitbollen zat er evenwel niet in, want in de laatste maanden van zijn ambtstermijn werd Kraainem opgeschrikt door een gruwelijke dubbele moord, waarbij de lokale recherche van de politiezone alles op alles zette om de zaak op te lossen: “Het was frustrerend te moeten toekijken hoe de verdachte ons bijna ontglipte. En dat terwijl we van in het begin wisten dat hij betrokken was.”

 1. RECHERCHE OP RUST. Commissaris Ronald Speltens (63): “In 9 jaar hebben we 250 pedofielen gearresteerd”
  PREMIUM
  Halle/Sint-Genesius-Rode

  RECHERCHE OP RUST. Commissa­ris Ronald Speltens (63): “In 9 jaar hebben we 250 pedofielen gearres­teerd”

  “Ik zal mijn ervaring nu gebruiken om mee te werken aan ‘cold cases.” Ronald Speltens uit Halle zwaait na een carrière van 36 jaar af bij de politie. Hij jaagde op pedofielen in het Brusselse, stond met getrokken wapens tegenover collega’s en rolde met zijn team een internationale pooierbende op na een moord. Hij deelt zijn opvallendste anekdotes uit een rijkgevulde loopbaan met ons.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. Parket-generaal ziet geen reden om veroordeling ‘Fortis-rechter’ te herbekijken
  Brussel

  Par­ket-generaal ziet geen reden om veroorde­ling ‘For­tis-rech­ter’ te herbekij­ken

  Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie ziet geen reden om opnieuw uitspraak te doen over de veroordeling door het Gentse hof van beroep van Christine Schurmans, een van de drie magistraten in de Fortis-zaak. In februari van dit jaar oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat de rechtszaak tegen Schurmans niet eerlijk verlopen was, maar volgens het parket-generaal ondervindt ze geen blijvende nadelige gevolgen van die veroordeling.