Meer en meer mensen belanden op straat.
Volledig scherm
Meer en meer mensen belanden op straat. © Baert Marc

Dubbel zoveel daklozen op tien jaar tijd: “Overheid moet veel meer investeren in begeleiding”

Op tien jaar tijd is het aantal thuis- en daklozen in Brussel meer dan verdubbeld. Dat staat te lezen in een nieuw onderzoek dat maandag in Brussels Studies gepubliceerd wordt. “Als er een crisis is, worden er wel maatregelen genomen, maar toch blijft men halsstarrig weigeren om het probleem grondig aan te pakken.”

2 reacties

 • Michel Den Dikke

  2 jaar geleden
  Nogal logisch als de poorten voor de culturele import wagenwijd open staan. Ik wil die cijfers wel een zien naast de cijfers over illegalen en "vluchtelingen" , denk dat er veel ogen zouden open gaan!
 • Tom Der Kinderen

  2 jaar geleden
  Als je in dit land dakloos bent dan betekent dat dat je illegaal bent , niet normaal wil functioneren of dat je honderden kansen gekregen hebt en het iedere keer opnieuw verkloot hebt en er moet ergens een grens getrokken worden of gaan we weer miljoenen pompen in een paar randfiguren? Degene die het niet kunnen aanzien moeten ze maar binnen nemen.
 1. Stad Brussel vernoemt straat naar vermoorde prostituee Eunice Osayande: “Vorm van extra aandacht voor seksueel geweld tegen vrouwen”
  Schaarbeek

  Stad Brussel vernoemt straat naar vermoorde prostituee Eunice Osayande: “Vorm van extra aandacht voor seksueel geweld tegen vrouwen”

  Een nieuwe straat zal binnenkort de Aken- en Willebroekkaai verbinden. De stad Brussel besloot die straat te vernoemen naar Eunice Osayande, de Nigeriaanse sekswerker die in juni 2018 werd vermoord achter het Noordstation. Daarmee wil de stad “blijvend aandacht vestigen op alle (vergeten) vrouwen die het slachtoffer werden van mensenhandel, seksueel geweld en feminicide,” zegt schepen Ans Persoons (Lijst one.brussels - Vooruit).
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Uitbreiding coronapas in Brussel heeft nog geen effect op vaccinatiegraad: “Het wordt wel nog verwacht, scholen en bedrijven komen nu maar pas op gang”
  Brussels Gewest

  Uitbrei­ding coronapas in Brussel heeft nog geen effect op vaccinatie­graad: “Het wordt wel nog verwacht, scholen en bedrijven komen nu maar pas op gang”

  De aankondiging dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in oktober de toepassing van het Covid Safe Ticket waarschijnlijk zal uitbreiden heeft momenteel nog geen effect op de vaccinatiebereidheid, aldus Inge Neven hoofd van Brusselse gezondheidsinspectie. Wel wordt verwacht dat dat de komende weken nog zal veranderen.