Er werden wapens en drugs aangetroffen
Volledig scherm
Er werden wapens en drugs aangetroffen © Politie

Drugs en wapens aangetroffen bij politie-operaties in Noordwijk

BrusselDe politie van de zone Brussel Noord heeft in het voorbije weekend verschillende operaties gehouden in de wijk rond het Noordstation. Daarbij werden aanzienlijke hoeveelheden drugs en wapens in beslag genomen. Ook werden verschillende personen opgepakt, zowel voor verstoring van de openbare orde als voor drughandel en weerspannigheid. Dat meldt de politie Brussel Noord donderdag.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Rechtbank legt geen verbod op tegen ruil met veroordeelde Iraanse terrorist Assadi
  Brussel

  Rechtbank legt geen verbod op tegen ruil met veroordeel­de Iraanse terrorist Assadi

  De Franstalige rechtbank van eerste aanleg van Brussel legt de Belgische staat geen verbod op om de veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah Assadi over te brengen naar Iran. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door de advocate van Olivier Vandecasteele, een Belgische ngo-medewerker die al meer dan 200 dagen in een Iraanse cel zit, en die één van de partijen in het geding was.
 4. Bewoners geklasseerde tuinwijk niet tevreden dat dubbel glas vervangen werd door enkel: “Ik vrees voor mijn energiefactuur”
  PREMIUM
  Watermaal-Bosvoorde

  Bewoners geklasseer­de tuinwijk niet tevreden dat dubbel glas vervangen werd door enkel: “Ik vrees voor mijn energiefac­tuur”

  In de geklasseerde tuinwijk Le Logis-Floreal in Watermaal Bosvoorde worden enkele huizen gerenoveerd onder regie van de Brusselse Huisvestingsmaatschappij. Bij die renovaties werd beslist om in bepaalde huizen het dubbel glas te vervangen door enkel glas. Maar daar zijn de bewoners het niet eens mee. “We willen een duurzame en groene wijk, maar het moet ook betaalbaar blijven om er te wonen.”