Gebruikers in metrostation Ijzer.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebruikers in metrostation Ijzer. © Baert Marc

Druggebruik in Brusselse metrostations neemt toe: “Sommige reizigers voelen zich niet meer veilig”

BrusselUit vaststellingen van de MIVB blijkt het aantal druggebruikers in de Brusselse metrostations toe te nemen. De openbare vervoersmaatschappij trekt dan ook aan de alarmbel. “De omvang en de complexiteit van het probleem gaan onze expertise te boven”, zegt woordvoerder Guy Sablon. Daarom werd een oproep gelanceerd aan de Brusselse Regering om maatregelen te treffen. “Sommige reizigers zijn bang om het openbaar vervoer te nemen.”

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.