De man richtte een ravage aan
Volledig scherm
De man richtte een ravage aan © Dieter Nijs

Dronken man rijdt om 9.30 uur ’s ochtends in op leeg terras: geen gewonden

BrusselZondagochtend omstreeks 9.30 uur is er een ramp vermeden op de Maurice Lemonnierlaan in Brussel. Een dronken man reed er in op een terras, maar gelukkig zat er niemand op het bewuste terras.  Er vielen dan ook geen gewonden.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. “Al twee jaar in dienst, maar nog geen centimeter vooruitgang geboekt in luchthavendossier”: actiecomité snoeihard voor minister Gilkinet
  PREMIUM
  Zaventem

  “Al twee jaar in dienst, maar nog geen centimeter vooruit­gang geboekt in luchthaven­dos­sier”: actieco­mité snoeihard voor minister Gilkinet

  De Belgische Unie tegen Geluidshinder (UBCNA-BUTV) haalt snoeihard uit naar federaal mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo). Volgens het actiecomité, dat de belangen van inwoners van enkele Brusselse en oostrandgemeenten behartigt, heeft de minister de voorbije twee jaar niets gedaan in het luchthavendossier. “Bovendien weigert hij alle contact”, klinkt het. Gilkinet zegt dat er wel naar oplossingen gezocht wordt.