Fiesta Latina
Volledig scherm
© Fiesta Latina

Drie dagen je wanen in Zuid-Amerika op Fiesta Latina

BrusselDrie dagen lang konden mensen genieten van een exotische sfeer tijdens Fiesta Latina in Brussel. Vrijdag, zaterdag en zondag daalden verschillende bands, performers en foodtrucks af naar het Ter Kamerenbos voor een op en top Zuid-Amerikaanse beleving.

 1. Jacques (73) ontvangt prestigieuze Lambic Award van HORAL: “Hij zorgde voor bescherming van onze bieren. Intussen is productie vertienvoudigd”
  Beersel

  Jacques (73) ontvangt prestigieu­ze Lambic Award van HORAL: “Hij zorgde voor bescher­ming van onze bieren. Intussen is productie vertienvou­digd”

  Jacques De Keersmaecker kreeg van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) de prestigieuze Lambic Award. Onder zijn impuls werden in de jaren negentig geuze en lambiek een streekgebonden en Europees beschermde specialiteit. Sindsdien is de productie zelfs vertienvoudigd. “Jacques draagt de traditionele geuze en lambiek een warm hart toe", aldus voorzitter Gert Christiaens van Horal.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs
  PREMIUM
  Hoeilaart

  RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs

  Ze is geboren en getogen in Australië, maar toch heeft de 30-jarige Hannah Pretty recent haar patisseriezaak Winston Patisserie in Hoeilaart geopend. Nadat ze patisserieopleidingen ‘Down Under’ en in Parijs volgde, heeft ze nu haar droom gerealiseerd in de druivengemeente. Voor taarten, koekjes en ander lekkers met invloeden uit Australië en de Franse hoofdstad moet je voortaan in Hoeilaart zijn.
 2. “Er gaat een bom ontploffen”: stadhuis Vilvoorde ontruimd tijdens concert nadat vandalen ook al meisjes lastigvielen
  Play
  PREMIUM
  Vilvoorde

  “Er gaat een bom ontploffen”: stadhuis Vilvoorde ontruimd tijdens concert nadat vandalen ook al meisjes lastigvie­len

  Het stadhuis van Vilvoorde is woensdagavond ontruimd na een bommelding. Op dat moment was er een concert aan de gang van een Amerikaanse gospelband en leden van 1.001 Schakels, een organisatie die opgericht werd naar aanleiding van de radicaliseringsproblematiek. De daders vielen eerst meisjes lastig, stalen eten en zeiden vervolgens dat er een bom zou ontploffen. Ze zijn nog op de vlucht.