Het gebouw dat maandag door een grote brand in de as gelegd werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw dat maandag door een grote brand in de as gelegd werd. © Photo News

Drama in Anderlecht legt structurele huisvestingsproblemen in Brussel bloot: “Veel huurders durven geen klacht in te dienen”

AnderlechtHet drama in Anderlecht doet vragen rijzen over de staat en veiligheid van oude (huur)woningen in het Brusselse. Beetje bij beetje komt aan de oppervlakte dat het pand waar de ramp zich maandag afspeelde om verschillende redenen niet opgewassen was tegen een brand van dit kaliber. Veel huurders in gelijkaardige gebouwen durven de gebrekkige toestand van hun huurwoning niet aan te kaarten bij gewestelijke instanties. “Ze vrezen problemen met de verhuurder. Maar daardoor blijven mogelijk levensbedreigende toestanden onder de radar.”

  1. Op bezoek bij Couture Meer, hofleverancier van het Belgische Koningshuis
    PREMIUM
    Ukkel

    Op bezoek bij Couture Meer, hofleveran­cier van het Belgische Konings­huis

    “Ik was zeer blij met het brevet,” zegt Meer. “Dat moet je op voorhand aanvragen, en nadien volgt er inspectie die komt kijken of alles naar wens is. Gelukkig was dat geval,” glundert hij. Meer leerde de stiel al van kindsbeen af. “Ik heb het maken en retoucheren van kledij meegekregen van mijn familie. Nadien heb ik voor verschillende couturiers gewerkt, waaronder in Italië. Daar heb ik veel opgestoken. Het is immers het land bij uitstek voor mode.” Uiteindelijke belande Meer in 1996 in België. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen zaak, Meer Couture, op de Waterloosesteenweg in Ukkel.