Politie en mensen van het labo voor het huis van huisdokter François Depoorter.
Volledig scherm
Politie en mensen van het labo voor het huis van huisdokter François Depoorter. © Foto Baert

Dolgedraaide patiënt steekt arts neer

VORSTHuisdokter François Depoorter (60) vecht in het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis voor zijn leven nadat hij gisteren verschillende messteken kreeg in zijn praktijk in Vorst. "Meteen nadat hij de deur geopend had, haalde zijn aanvaller wel tien keer uit", vertelt een familielid. "Zijn zoon redde zijn leven door zich op de messentrekker te werpen."

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Groenen willen Brusselse beleggingen in fossiele brandstoffen halt toeroepen
  Brussels Gewest

  Groenen willen Brusselse beleggin­gen in fossiele brandstof­fen halt toeroepen

  Juan Benjumea-Moreno (Groen) en Barbara de Radigues (Ecolo) roepen de Brusselse regering op voortaan alleen nog te investeren in duurzame fondsen. “Met beleggingen geef je zuurstof aan organisaties en sectoren. Het is voor ons niet meer dan logisch dat we als overheid ons geld weghalen bij bedrijven die haaks staan op het groene en sociale beleid dat Brussel voert”, vindt Benjumea-Moreno.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"