Docks (archiefbeeld)
Volledig scherm
Docks (archiefbeeld) © Marc Baert

Docks blaast vijf kaarsjes uit: “Steeds meer Brusselaars ontdekken het shoppingcenter”

BrusselDocks Bruxsel viert deze week zijn vijfde verjaardag. Volgens directeur Maxime Blot heeft het shoppingcenter “een vorm van volwassenheid” bereikt. Ondanks de coronacrisis zwaaiden sinds maart 2020 twaalf zaken de deuren open in Docks. Ook lag het bezoekersaantal het afgelopen kwartaal op een hoger niveau dan twee jaar geleden. 

  1. REPORTAGE. Cantillon, de laatste historische brouwerij van Brussel: “Mijn schoonvader zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”
    PREMIUM
    Anderlecht

    REPORTAGE. Cantillon, de laatste histori­sche brouwerij van Brussel: “Mijn schoonva­der zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”

    Voor Jean-Pierre Van Roy (80) is geen weg terug: brouwerij Cantillon - zijn levenswerk - is onlosmakelijk verbonden met Brussel en vice versa, geen haar op zijn hoofd denkt er nog aan om Brussel te verlaten. Ondanks zijn leeftijd stapt hij nog gezwind, vertelt hij nog bevlogen en borrelen er daar boven nog altijd ideeën. Op bezoek in de enige historische brouwerij die onze hoofdstad nog telt. “Potverdikke, zei ik. Ik had de oplossing gevonden.”