Diensthoofd van Intensieve Zorgen in UZ Brussel Jan Poelaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Diensthoofd van Intensieve Zorgen in UZ Brussel Jan Poelaert. © Marc Baert

Diensthoofd Intensieve Zorgen UZ Brussel haalt uit naar niet-gevaccineerde coronapatiënten die bedden blijven innemen: “Hun egoïsme zet rem op dagelijkse zorg”

JetteIn twee weken tijd is het aantal coronabesmettingen in ons land verdubbeld en dus houden ze ook in de ziekenhuizen hun hart vast voor een nieuwe lading coronapatiënten. In het UZ Brussel zien ze ondertussen al een lichte stijging op Intensieve Zorgen. Volgens diensthoofd Jan Poelaert gaat het bijna uitsluitend om niet-gevaccineerden. “Blijkbaar vinden ze vrijheid belangrijker dan veiligheid.”

 1. Brusselse hof van beroep legt Uber stil: “2.000 chauffeurs vallen nu zonder inkomsten”
  Brussel

  Brusselse hof van beroep legt Uber stil: “2.000 chauffeurs vallen nu zonder inkomsten”

  Het Brusselse hof van beroep heeft woensdag geoordeeld dat chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app. Dat heeft het taxiplatform bekendgemaakt. Concreet zullen de 2.000 Uber-chauffeurs in Brussel vanaf vrijdag 18 uur niet langer de app kunnen gebruiken, en wordt de app dus zo goed als onbruikbaar in de hoofdstad. Uber wijst met een beschuldigende vinger richting de Brusselse regering, die al jaren heeft nagelaten de wetgeving te hervormen.
 2. Brusselse nachtclubs Fuse en C12 vragen langetermijnbeleid: “Overheid rammelt met onze voeten”
  PREMIUM
  Brussel

  Brusselse nachtclubs Fuse en C12 vragen langeter­mijn­be­leid: “Overheid rammelt met onze voeten”

  Een nieuw Overlegcomité, een nieuwe zwarte dag voor het nachtleven. Vanaf morgen moeten discotheken en dancings opnieuw op slot. Bij de Brusselse nachtclubs Fuse en C12 klinkt verbijstering, gelatenheid en kritiek op het coronabeleid. “We beseffen dat we weer voor enkele maanden vertrokken zijn, want de besmettingscijfers gaan over drie weken niet plots gedaald zijn tot een aanvaardbaar niveau.”