Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

Deze ondersteuning krijgen horecazaken met oog op grote heropening: vinger aan de pols bij 6 Brusselse gemeenten

Brussels GewestGevulde terrassen, horecapersoneel dat rondparadeert met overladen plateaus, een frisse pils: het lijken wel droombeelden uit ver vervlogen tijden. Om de heropening van de horeca op 8 mei kracht bij te zetten ondersteunen Brusselse gemeenten hun lokale horecazaken op verschillende manieren. Wij legden ons oor te luister bij de lokale besturen van Brussel, Elsene, Schaarbeek, Anderlecht, Sint-Agatha-Berchem en Evere.

 1. Zo VeloVeilig is Brussel: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Brussel

  Zo VeloVeilig is Brussel: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Brussel hebben 113 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Trans jongen Luca (13) aangevallen na Pride Brussel: “Hij houdt er een brandwonde, blauwe plekken en nachtmerries aan over
  Play
  brussel

  Trans jongen Luca (13) aangeval­len na Pride Brussel: “Hij houdt er een brandwonde, blauwe plekken en nachtmer­ries aan over

  Luca Busard, een trans jongen van dertien jaar, zijn mama en zijn zus zijn het slachtoffer geworden van homofoob geweld na de Pride in Brussel. Op weg naar huis werden ze omsingeld en aangevallen door 20 tot 25 jongeren in Sint-Jans-Molenbeek. De politie bevestigt dat ze die avond ter plaatse zijn gegaan en drie verdachten konden aanhouden. Ze stelden de nodige processen-verbaal op en het parket vorderde een onderzoeksrechter.