Het slachtoffer werd neergestoken op de hoek van de Waversesteenweg met de Edinburghstraat in Matonge.
Volledig scherm
Het slachtoffer werd neergestoken op de hoek van de Waversesteenweg met de Edinburghstraat in Matonge. © Google

Dertiger op klaarlichte dag doodgestoken in Matonge

Een 31-jarige man is overleden aan de gevolgen van een brute mesaanval zondagavond in de Brusselse Matongewijk. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. 

  1. Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaatregelen op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettingen vandaan komen”
    PREMIUM
    Dilbeek/Roosdaal/Brussel

    Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaat­re­ge­len op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettin­gen vandaan komen”

    Busreizigers zijn verplicht om op de bus - én op het perron - een mond-neusmasker te dragen. Op sociale media regent het al weken reacties van gefrustreerde reizigers die zich ergeren door mensen zich niet aan die regels houden. Wij gingen in gesprek met de 53-jarige D.C., die al meer dan dertig jaar met de bus naar zijn werk in Brussel pendelt. “Meer dan 20 procent van de reizigers draagt op mijn lijnbus het mondmasker niet, of niet correct. Er is ook geen controle op”, vertelt hij. Volgens De Lijn ligt de verantwoordelijkheid tot controle bij de politie. Commissaris Serge Roelens stelt dat er wél geregeld controleerd wordt op de perrons, maar dat ze de komende weken extra zullen inzetten op controles tijdens de rit zelf.