Beeld ter illustratie: het justitiepaleis in Brussel.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: het justitiepaleis in Brussel. © Marc Baert

Dertiger bekent drugssmokkel: “Maar ik dacht dat het cocaïne was, geen heroïne”

ZaventemEen Griekse dertiger moet 36 maanden de cel in omdat hij vijf kilogram heroïne het land binnengebracht had. Zelf claimde de man dat hij in de veronderstelling was dat hij 1,5 kilogram cocaïne vervoerde.

 1. Christian Burgess (Union) lijkt weer in de plannen van Mazzu te passen: “Ik bleef geduldig wachten op mijn kans”
  VOETBAL 1A

  Christian Burgess (Union) lijkt weer in de plannen van Mazzu te passen: “Ik bleef geduldig wachten op mijn kans”

  Van vaste pion in het kampioenenteam van Felice Mazzu vorig seizoen naar vaste bankzitter bij aanvang van dit seizoen. Dat was het, voor volgers van Union toch wel verrassende, verhaal van Christian Burgess. De centrale verdediger panikeerde echter niet en knokte zich de voorbije wedstrijden weer in de ploeg. Zondag tegen Antwerp wordt hij opnieuw aan de aftrap verwacht.
 2. “Covid Safe Ticket moet motivatie vormen”: vaccinatie- en coronacijfers blokkeren versoepelingen in Brusselse scholen
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  “Covid Safe Ticket moet motivatie vormen”: vaccinatie en coronacij­fers blokkeren versoepe­lin­gen in Brusselse scholen

  De Brusselse vaccinatiegraad en de hogere besmettingscijfers laten versoepelingen in het Brussels onderwijs nog niet toe. Wanneer de mondkapjes wel gelost mogen worden, is koffiedik kijken - zeker nu de vaccinatiemotor in Brusselse scholen nog op kruissnelheid moet komen. Toch zijn viroloog Steven Van Gucht en coördinerend directeur van de Brusselse GO! Scholengroep Erwin De Mulder hoopvol gestemd. “We moeten ook oren hebben naar de indrukken van de Brusselse jongeren.”
 3. ‘Prevention Truck’ van politiezone Montgomery blijkt groot succes
  Brussels Gewest

  ‘Prevention Truck’ van politiezo­ne Montgomery blijkt groot succes

  In mei heeft de lokale politie van de politiezone Montgomery (Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Etterbeek) een preventiecampagne gelanceerd. Een oude politiebus werd omgebouwd tot een ruimte waar buurtbewoners veiligheidstips kunnen verkrijgen en vragen stellen aan de agenten. Het initiatief is zo’n succes dat het zal worden voorgesteld bij het Canadese netwerk Intersection waar het hopelijk in de prijzen zal vallen.