Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Lynn Laureys

Deel vuilnisophalers in Brussel staken voor lichtere rondes

Brussels GewestEen deel van de arbeiders van Net Brussel van de sectoren Neder-Over-Heembeek en Bempt hebben vandaag het werk neergelegd. De stakers willen dat hun rondes verlicht worden. Sinds de laatste versoepeling van de maatregelen zijn er enkele rondes verdwenen en dat maakt het werk zwaarder voor elke arbeider, aldus Michel Piersoul, woordvoerder van de liberale vakbond VSOA.

 1. Op en top Vlaams ziekenhuis, maar toch kunnen zorgverleners UZ Brussel niet naar Night of the Proms voor zorgsector: “Puur misverstand”
  PREMIUM
  Jette

  Op en top Vlaams ziekenhuis, maar toch kunnen zorgverle­ners UZ Brussel niet naar Night of the Proms voor zorgsector: “Puur misver­stand”

  Midden november worden alle Vlaamse zorgverleners getrakteerd op twee gratis edities van The Night of the Proms in het Sportpaleis. Alleen: van het UZ Brussel – een erkend Vlaams ziekenhuis – zal geen enkel personeelslid aanwezig zijn. En dat omdat ze geen uitnodiging ontvingen. “We hebben ons toch niet minder hard ingezet dan zorgverleners van andere Vlaamse ziekenhuizen?” Het kabinet van minister Beke (CD&V) spreekt van een misverstand.
 2. Waslijst positieve elementen, maar ex-hongerstaker Nezha (52) krijgt negatief advies in strijd voor regularisatie: “Als het moet, stop ik opnieuw met eten”
  PREMIUM
  Brussel

  Waslijst positieve elementen, maar ex-hongersta­ker Nezha (52) krijgt negatief advies in strijd voor regularisa­tie: “Als het moet, stop ik opnieuw met eten”

  Al twaalf jaar leeft de 52-jarige Nezha in ons land. Ze ontvluchtte Marokko om aan haar gewelddadige man te ontsnappen en belandde in het verenigingsleven in de hoofdstad. Ze heeft talloze jobs in het zwart op haar cv staan. Na twee maanden hongerstaking kreeg zij via haar advocate inzage in de status van haar regularisatiedossier. Haar advocate spreekt van een “staalhard dossier”, maar het voorlopig advies van de Dienst Vreemdelingenzaken is negatief.