Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Baert Marc

Dealer ‘Tony’ betrapt: 9.135 euro en wapens in beslag genomen

AnderlechtDe politie heeft een Albanese drugsdealer met de bijnaam ‘Tony’ betrapt op het dealen van cocaïne. Bij huiszoekingen nam de politie meer dan 9000 euro, twee verboden wapens en cocaïne in beslag. Ook twee handlangers zijn opgepakt.

 1. “Wat is er hier eigenlijk aan de hand?”: strengbewaakte Waterloolaan houdt shoppers in het gareel door bezoek Biden
  PREMIUM
  Brussel

  “Wat is er hier eigenlijk aan de hand?”: strengbe­waak­te Waterlool­aan houdt shoppers in het gareel door bezoek Biden

  Gaan shoppen in de luxeboetieks op de Waterloolaan in Brussel: het is sowieso al een exclusieve bedoeling, maar vandaag en morgen is de toegang tot de winkels van Hermès, Gucci of Prada nog net wat beperkter. Door de aanwezigheid van de entourage van president Biden in The Hotel kan je enkel onder politiebegeleiding en na een stevige identiteitscontrole gaan winkelen op de Waterloolaan. En dat is niet voor iedereen weggelegd.
 2. Curator verdedigt nieuwe tentoonstelling Banksy: “Hij is niet tegen dit initiatief, maar hij verbiedt het ook niet”
  PREMIUM
  Brussel

  Curator verdedigt nieuwe tentoon­stel­ling Banksy: “Hij is niet tegen dit initiatief, maar hij verbiedt het ook niet”

  Opnieuw strijkt de wereldvermaarde streetartist Banksy neer in Brussel met een expo waarvoor hij nooit toestemming gaf. Deze keer gaat het om de tentoonstelling ‘Banksy, genius or vandal?’, die eerder al verschillende wereldsteden aandeed en al zo'n drie miljoen kunstenthousiastelingen wist te charmeren. Voor curator Alexander Nachkebiya is het geen probleem dat Banksy zelf geen fan is van betalende expo’s die zijn werken tentoonstellen. “Als hij dit soort tentoonstellingen koste wat kost wil vermijden, kan hij zijn kunst beter niet te koop stellen. Want zodra je dat doet, verlies je de controle erover.”
 1. Ouders voeren opnieuw actie aan Vlaamsesteenweg om betere luchtkwaliteit te eisen: “In drie jaar tijd is er niets veranderd”
  Brussel

  Ouders voeren opnieuw actie aan Vlaamse­steen­weg om betere luchtkwali­teit te eisen: “In drie jaar tijd is er niets veranderd”

  Drie jaar na de eerste actie hebben de ouders van het collectief Filter Café Filtré vrijdag aan de Vlaamsesteenweg in Brussel opnieuw actiegevoerd voor een veilige en gezonde schoolstraat. De kinderen van de aanwezige scholen hebben voor de schooldag begon enkele bloemetjes geplant als symbool van de zaadjes en ideeën die niet ontsproten zijn bij de Brusselse politici. De burgerbeweging Filter Café Filtré ijvert voor betere luchtkwaliteit.