Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

De politie werft sneller en doeltreffender aan! (en het is nodig) “3.000 vacatures op een jaar in te vullen”

BrusselIn de kazerne Majoor Géruzet is zaterdag de eerste infodag voor kandidaat-politieagenten doorgegaan. “Alles begint bij motivatie”, duidde minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden het belang van de recruteringsactie. 

 1. Op en top Vlaams ziekenhuis, maar toch kunnen zorgverleners UZ Brussel niet naar Night of the Proms voor zorgsector: “Puur misverstand”
  PREMIUM
  Jette

  Op en top Vlaams ziekenhuis, maar toch kunnen zorgverle­ners UZ Brussel niet naar Night of the Proms voor zorgsector: “Puur misver­stand”

  Midden november worden alle Vlaamse zorgverleners getrakteerd op twee gratis edities van The Night of the Proms in het Sportpaleis. Alleen: van het UZ Brussel – een erkend Vlaams ziekenhuis – zal geen enkel personeelslid aanwezig zijn. En dat omdat ze geen uitnodiging ontvingen. “We hebben ons toch niet minder hard ingezet dan zorgverleners van andere Vlaamse ziekenhuizen?” Het kabinet van minister Beke (CD&V) spreekt van een misverstand.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Covid Safe Ticket voortaan verplicht in Brussel, maar daar lijkt men vooral in de horeca niet wakker van te liggen: “Bang voor boetes? Wie gaat mij hier komen controleren?”
  PREMIUM
  Brussel

  Covid Safe Ticket voortaan verplicht in Brussel, maar daar lijkt men vooral in de horeca niet wakker van te liggen: “Bang voor boetes? Wie gaat mij hier komen controle­ren?”

  In Brussel moet je vanaf vandaag een Covid Safe Ticket voorleggen wanneer je op café, restaurant, naar het ziekenhuis, naar een sportwedstrijd of naar de fitness wil. Maar nu al blijkt dat de coronapas vooral in de horeca als een last wordt beschouwd. “Aan mijn vaste klanten zal ik zeker niet vragen om een Covid Safe Ticket te tonen”, luidt het. In andere sectoren klinkt men gematigder.