Philippe Petillon.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Petillon. © Marc Baert

“De jongeren wachtten me op. ‘C’est un flic!’, riep er een. Daarna ontwaakte ik in het ziekenhuis.”: Philippe Petillon (65) blikt terug op zijn carrière in zes verhalen

BrusselEen taxichauffeur met Mickey Mouse-bretellen, de roddelende poetsvrouw  die elke geheime liefde op kantoor stiekem kent, een rond gebouw met ‘rare ramen’ en een blonde verkrachter die eigenlijk al in de cel zat. De oplossing van een zaak zit soms in de kleinste details. Dat weet Philippe Petillon na 48 jaar dienst bij politie en rijkswacht als geen ander. “Daar stond ik dan: in de slaapkamer van Patrick Haemers. Toen voelde ik een pistool onder de stapel handdoeken, even slikken...” Lees meer verhalen van oud-speurders in ons dossier Recherche op rust.

 1. Drie relschoppers verdacht van opzettelijke brandstichting - taskforce moet zoveel mogelijk daders identificeren
  Play
  SCHAARBEEK - SINT-JOOST

  Drie relschop­pers verdacht van opzettelij­ke brandstich­ting - taskforce moet zoveel mogelijk daders identifice­ren

  De vier personen die woendagavond gerechtelijk werden aangehouden bij de rellen na de manifestatie voor de overleden Ibrahima Barrie, zijn twee volwassenen en twee minderjarigen. De twee volwassenen en één van de minderjarigen worden verdacht worden van opzettelijke brandstichting, de tweede minderjarige van weerspannigheid. Dat meldt het Brusselse parket.
 2. Etterbeeks burgemeester pusht Maron om gegevens terugkeerders te delen, maar die hapt niet: “Het is levensgevaarlijk”
  PREMIUM
  Etterbeek

  Etterbeeks burgemees­ter pusht Maron om gegevens terugkeer­ders te delen, maar die hapt niet: “Het is levensge­vaar­lijk”

  De forse toename van het aantal coronabesmettingen in de zuidelijke Brusselse expatgemeenten baart zorgen. Dat is ook Vincent De Wolf (MR) niet ontgaan, die als burgemeester van de zwaarst getroffen Brusselse gemeente Etterbeek de gegevens opvroeg van alle inwoners van wie vermoedens bestaan dat ze zich niet aan de coronaregels voor teruggekeerde reizigers houden.
 1. Vrouw veroorzaakt ravage met gestolen postbusje
  Play

  Vrouw veroor­zaakt ravage met gestolen postbusje

 2. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend