Bozar ten tijde van de Klimt-expo in 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Bozar ten tijde van de Klimt-expo in 2018. © Baert Marc

De Bozar, het Paleis dat ontsnapte aan een kolossale ramp: “Achter die façade ligt een immens labyrint aan geheimen”

BrusselNa de brand van afgelopen maandag werd even gevreesd voor een Notre-Dame-scenario, maar zo’n dramatische vaart liep het in Bozar gelukkig niet. “De stabiliteit van ons gebouw is gelukkig niet aangetast, terwijl er in de Notre-Dame veel verwoest was”, zegt Bozar-baas Paul Dujardin. Het glansrijk gebouw van architect Victor Horta is op het nippertje aan een kolossale ramp ontsnapt. Grootste slachtoffer lijkt het orgel, dat stevige waterschade opliep.

 1. Studentencafé Luigi's overleeft dankzij donaties: “Ik plan voorzichtig al de eerste feestjes”
  PREMIUM
  Elsene

  Studenten­café Luigi's overleeft dankzij donaties: “Ik plan voorzich­tig al de eerste feestjes”

  Voor het eerst in dertig jaar is er een hele generatie VUB-studenten die nog nooit een Alfredo in Luigi’s Café heeft geproefd. Uitbater Marc Witters (61) was zelfs even bang dat hij de lange verplichte sluiting financieel niet zou overleven. Met de overheidssteun alleen kwam de cafébaas er niet. Dankzij donaties van (oud-)studenten komt hij alsnog uit de kosten. “We hebben alle hoogdagen uit het academiejaar gemist.”
 2. INTERVIEW. Voor Arte Antwerp-oprichter Bertony Da Silva is nieuwe winkel in Brussel logische stap: “Arte wil de creatieve scenes in Brussel en Antwerpen met elkaar verbinden”
  Brussel

  INTERVIEW. Voor Arte Ant­werp-oprichter Bertony Da Silva is nieuwe winkel in Brussel logische stap: “Arte wil de creatieve scenes in Brussel en Antwerpen met elkaar verbinden”

  First we take Antwerp, then we take Brussels: een winkel in de Dansaerstraat voelt aan als een logische stap voor Bertony Da Silva, de man achter Arte Antwerp. Met zijn merk heeft de Antwerpenaar de ambitie om uit te groeien tot hét streetwear-label van het land, maar Arte wil als platform verder reiken dan mode alleen. Net daarom is de connectie tussen Antwerpen en Brussel essentieel, legt de creative director uit.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan