Bozar ten tijde van de Klimt-expo in 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Bozar ten tijde van de Klimt-expo in 2018. © Baert Marc

De Bozar, het Paleis dat ontsnapte aan een kolossale ramp: “Achter die façade ligt een immens labyrint aan geheimen”

BrusselNa de brand van afgelopen maandag werd even gevreesd voor een Notre-Dame-scenario, maar zo’n dramatische vaart liep het in Bozar gelukkig niet. “De stabiliteit van ons gebouw is gelukkig niet aangetast, terwijl er in de Notre-Dame veel verwoest was”, zegt Bozar-baas Paul Dujardin. Het glansrijk gebouw van architect Victor Horta is op het nippertje aan een kolossale ramp ontsnapt. Grootste slachtoffer lijkt het orgel, dat stevige waterschade opliep.

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Ook in beroep dreigen strenge straffen voor SS-cipiers: “Vleugel-D was een regelrechte hel”
  Vorst

  Ook in beroep dreigen strenge straffen voor SS-ci­piers: “Vleu­gel-D was een regelrech­te hel”

  Voor het Brusselse hof van beroep zijn celstraffen van twee tot twintig maanden cel. met uitstel gevorderd voor 14 cipiers en een directrice van de gevangenis van Vorst. De beklaagden staan terecht voor feiten van fysiek en moreel geweld tegen gedetineerden in 2014 en 2015. Voor sommige beklaagden eiste de advocaat-generaal gedeeltelijk uitstel van straf, voor andere een volledig uitstel.