Wie niet goed kijkt, denkt dat Aurore een jongen is, met haar korte kapsel. Dat is een bewuste zet: "Anders zou ik de hele tijd lastiggevallen worden."
Volledig scherm
PREMIUM
Wie niet goed kijkt, denkt dat Aurore een jongen is, met haar korte kapsel. Dat is een bewuste zet: "Anders zou ik de hele tijd lastiggevallen worden." © Baert Marc

Dakloze Aurore (20) kiest bewust voor mannelijk uiterlijk: “Anders word ik lastiggevallen”

"Het leven op straat is moeilijk, en al zeker voor vrouwen." Aurore uit Bergen is amper 20, maar woont al vijf weken in een portiek voor het Centraal Station in Brussel. Ze slaapt bewust niet in een opvangcentrum. "De matrassen stinken er naar urine en er staat schimmel op de muren."

42 reacties

 • Dean Laerte

  1 jaar geleden
  Beter een hoofddoek aandoen en doen alsof ze de taal niet spreekt. Zal snel steun en woonst hebben
 • L V

  1 jaar geleden
  Er is werk genoeg .... je moet alleen maar willen ..... Initiatief nemen, handen uit de mouwen. Bij mij is het ook niet op een zilveren schotelke aangeboden geweest ... triestige mentaliteit tegenwoordig .....
 • Nicole Borremans

  1 jaar geleden
  Als't zo is en ik twijfel er niet aan dat je eerst een domicilie moet hebben voor je aan werk raakt had ze misschien toch beter eerst haar gezond verstand laten werken en een tijdje de kans om in een pleeggezin opgenomen te worden gegrepen dan kon ze ondertussen werk zoeken met het oog op een zelfstandig leven.Een meisje als dit kiest er blijkbaar zelf voor om op straat te leven..
 • Berle Boffums

  1 jaar geleden
  Ipv zich voor te doen als man meet ze zich beter het uiterlijk van een asielzoekster met hoofddoek aan. Gegarandeerd opvang, sociale woning + riante uitkering. Als dakloze autochtoon wordt ze slechts genegeerd en beschimpt.
 • james vroman

  1 jaar geleden
  nee Ronny Cuypers is allemaal niet zo eenvoudig ...anders waren er geen daklozen of denk je dat ze dit uit liefhebberij doen ...
 1. OVERZICHT. Deze Brusselse scholen zijn (deels) gesloten na corona-uitbraak
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  OVERZICHT. Deze Brusselse scholen zijn (deels) gesloten na corona-uit­braak

  Een zestigtal positieve coronagevallen in het Brussels Gewest heeft voorlopig geleid tot maatregelen in al zeker acht scholen. In een Etterbeekse middelbare school zijn intussen bijna 300 scholieren getest nadat er zeven positieve gevallen met de Britse coronavariant werden ontdekt bij leerlingen en leraren van de school. We geven een overzicht van de Brusselse scholen die momenteel getroffen zijn door het coronavirus.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken