Ook Brussels schepen Fabian Maingain en meter van de Zuidfoor, Virgiene Hocq, waagden zich aan een ritje.
Volledig scherm
Ook Brussels schepen Fabian Maingain en meter van de Zuidfoor, Virgiene Hocq, waagden zich aan een ritje. © Jonas Moons

Dag van de Zieke Kinderen op de Zuidfoor: “Groot plezier om hen te zien genieten”

BrusselNaar jaarlijkse gewoonte organiseert de Stad Brussel de ‘Dag van de Zieke Kinderen’ op de Zuidfoor. 180 kinderen konden vandaag tussen 14 en 18 uur genieten van een gratis dagje kermis.

  1. Marc (57) heeft twee prothesen en maakt dit weekend een parachutesprong, een primeur in België: “Als mijn benen niet waren geamputeerd, was ik er nu niet meer”
    PREMIUM
    Brussel

    Marc (57) heeft twee prothesen en maakt dit weekend een parachute­sprong, een primeur in België: “Als mijn benen niet waren geampu­teerd, was ik er nu niet meer”

    Marc Goedgezelschap (57) uit Brussel zal zich op 1 november aan een parachutesprong wagen van op 4.000 meter hoogte. Niet de eerste waaghals die uit een vliegtuig springt, zou je denken maar Marc’s situatie is bijzonder. Na een slopende strijd tegen een ziekte en een zware revalidatieperiode, wil hij alles uit het leven halen. Marcs wilskracht is alvast bewonderenswaardig volgens zijn vaatchirurg en topdokter Dimitri Aerden: “Het heeft niet veel gescheeld of Marc was er niet meer, hij heeft keihard gevochten.”