Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

CST vervalt in maart mogelijk voor 220.000 Brusselaars

Brussels Gewest220.000 Brusselaars dreigen in maart zonder geldig Covid Safe Ticket te vallen. Vanaf dan is het CST immers niet meer geldig voor mensen die hun tweede dosis langer dan vijf maanden geleden kregen en nog geen boosterprik zijn gaan halen. Dat laat Brussels coronacrisismanager Inge Neven weten tijdens een wekelijks persmoment. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) kondigt ook aan dat alle Brusselse vaccinatiecentra vanaf vandaag ook zonder afspraak opereren. 

 1. GRUUN stopt met koffiebar na klacht van ‘bovenbuur’: “Straf dat hij ons weg wil, want de man woont hier eigenlijk niet”
  PREMIUM

  GRUUN stopt met koffiebar na klacht van ‘bovenbuur’: “Straf dat hij ons weg wil, want de man woont hier eigenlijk niet”

  Na bijna vijf jaar komt er een einde aan de hippe koffiebar van GRUUN. Na een klacht van een bovenbuur oordeelde het vredegerecht dat het horecagedeelte de deuren moet sluiten, waardoor enkel nog de plantenwinkel kan blijven bestaan. “Heel jammer dat wij de dupe zijn van een geschil waar we zelf niets aan kunnen doen”, klinkt het. “Al opent dit ook deuren.”
  Brussel
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.