Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Covid Safe Ticket treedt ten laatste op 15 oktober in voege in Brussels Gewest

Brussels GewestHet is nog niet duidelijk wanneer de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) in voege treedt in het Brussels Gewest. 

 1. Diensthoofd Intensieve Zorgen UZ Brussel haalt uit naar niet-gevaccineerde coronapatiënten die bedden blijven innemen: “Hun egoïsme zet rem op dagelijkse zorg”
  PREMIUM
  Jette

  Dienst­hoofd Intensieve Zorgen UZ Brussel haalt uit naar niet-gevacci­neer­de coronapa­tiën­ten die bedden blijven innemen: “Hun egoïsme zet rem op dagelijkse zorg”

  In twee weken tijd is het aantal coronabesmettingen in ons land verdubbeld en dus houden ze ook in de ziekenhuizen hun hart vast voor een nieuwe lading coronapatiënten. In het UZ Brussel zien ze ondertussen al een lichte stijging op Intensieve Zorgen. Volgens diensthoofd Jan Poelaert gaat het bijna uitsluitend om niet-gevaccineerden. “Blijkbaar vinden ze vrijheid belangrijker dan veiligheid.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?