Beeld ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie © BELGA

“Covid Safe Ticket moet motivatie vormen”: vaccinatie- en coronacijfers blokkeren versoepelingen in Brusselse scholen

Brussels GewestDe Brusselse vaccinatiegraad en de hogere besmettingscijfers laten versoepelingen in het Brussels onderwijs nog niet toe. Wanneer de mondkapjes wel gelost mogen worden, is koffiedik kijken - zeker nu de vaccinatiemotor in Brusselse scholen nog op kruissnelheid moet komen. Toch zijn viroloog Steven Van Gucht en coördinerend directeur van de Brusselse GO! Scholengroep Erwin De Mulder hoopvol gestemd. “We moeten ook oren hebben naar de indrukken van de Brusselse jongeren.”

 1. Heilig Hart&College brengt culturen samen tijdens eerste Multicultureel Feest
  Halle

  Heilig Hart&College brengt culturen samen tijdens eerste Multicultu­reel Feest

  In de lagere school van het Heilig Hart&College vond zaterdag een Multicultureel Feest plaats. Bezoekers konden er kennismaken met andere culturen en proeven van het lekkers dat verschillende landen te bieden hadden. Het was juf Bartel, die op school sociale vaardigheden geeft, die het evenement de voorbije weken voorbereidde in de klassen. In de school volgen meer dan dertig verschillende nationaliteiten les. Met het feest wilde de school de hele wereld samen brengen op één locatie. De ouders van de leerlingen richtten zelf hun standjes in terwijl op de podia in de turnzaal en in de polyvalente zaal optredens plaats vonden. Zo kon iedereen een ontdekkingstocht maken langs 22 landen. Het evenement vond niet toevallig plaats tijdens de Wereldmaand, een themamaand die in Halle de solidariteit onder de mensen in de kijker zet.
 2. Van Tollembeek tot Huizingen: op deze kerstmarkten en winterevenementen in Brussel, de Rand en het Pajottenland snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Tollembeek tot Huizingen: op deze kerstmark­ten en wintereve­ne­men­ten in Brussel, de Rand en het Pajotten­land snuif je de kerstsfeer op

  Over een maand is het alweer zover. Dan zitten we met zijn allen aan de feesttafel. Vooraleer we Kerstmis vieren, kan je zowat overal terecht voor de traditionele kerstmarkt. Wij zorgden voor een handig overzicht van alle afspraken in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van 25 november tot 13 januari: hier geniet je van de mooiste tijd van het jaar.