Het doel van de afnamebus is om steden, gemeenten, lokale overheden en bedrijven te helpen die snel een tijdelijk afnamecentrum nodig hebben om een plotse opstoot van coronabesmettingen in te dijken.
Volledig scherm
Het doel van de afnamebus is om steden, gemeenten, lokale overheden en bedrijven te helpen die snel een tijdelijk afnamecentrum nodig hebben om een plotse opstoot van coronabesmettingen in te dijken. © Photo News

'Corona-afnamebus’ met capaciteit van 200 tests per dag ziet levenslicht

OudergemHet bedrijf Eurofins, gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek, heeft dinsdag zijn eerste corona-afnamebus voorgesteld. Het mobiel afnamecentrum kan dagelijks tot 200 PCR-testen afnemen. Doel is om steden, gemeenten, lokale overheden en bedrijven te helpen die snel een tijdelijk afnamecentrum nodig hebben om een plotse opstoot van coronabesmettingen in te dijken.

 1. INTERVIEW. Illustrator Leo Timmers ontwierp de affiche voor de jubileumeditie van de Jeugdboekenmaand: “Het allerlaatste wat ik wil is een opgestoken vingertje”
  PREMIUM
  Jette

  INTERVIEW. Illustra­tor Leo Timmers ontwierp de affiche voor de jubileume­di­tie van de Jeugdboe­ken­maand: “Het allerlaat­ste wat ik wil is een opgestoken vingertje”

  Voor de vijftigste verjaardag van de Jeugdboekenmaand mocht de Jetse jeugdboekenmaker Leo Timmers (51) er als vanouds op los associëren met maar één doel voor ogen: een sprekend beeld. Het deed de illustrator denken aan de begindagen van zijn carrière, voordat hij alles wat bij het jeugdboekengebeuren komt kijken zelf in handen nam. We praten met de bekroonde illustrator over zijn roots, de impact van corona op het jeugdboek, en waarom niet het belerende maar het visuele in een jeugdboek bijna altijd de hoofdrol speelt. “Ik probeer vooral niet over de hoofden van de kinderen de volwassenen aan te spreken. Daar heb ik een hekel aan.”
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen